Advertenties


deurklink breekt af....

Gestart door hanz007, 11 december 2017, 12:57:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hanz007

Hallo, Ik heb een Megane uit 2012 en vrijdag is de deurklink aan de binnenzijde van het bestuurdersportier geheel afgebroken >:(
Dat is een onderdeel dat gedeeltelijk uit metaal en gedeeltelijk uit plastic bestaat. De dealer kan het niet zomaar vervangen; er moet een nieuw deurpaneel in, kosten 430 euro. ;(
Raar dat zoiets zomaar afbreekt en dat het niet per onderdeel te maken is. Iemand dit ooit meegemaakt?
Er was ook geen coulance mogelijk volgens de dealer in Brabant.

Fluppie

Hier hetzelfde gehad is te doen maar een pokken klus.
Binnenbekleding verwijderen dan zul je zien dat de stang van de portier greep verdwijnt achter dubbel metaal.Je kan door die gaatjes je portier greep los schroeven. En dan komt het portier greep via buitenzijde verwijderen nieuwe of van de sloop. Aan die greep zit een oog nu is het de bedoeling om daar het einde van het stangetje in te klikken. Omdat ter plaatsen het metaal dubbel is moet je dit met je hand op de tast doen en dan moet je nog achter dat stangetje een schroef plaatsen zodat hij er niet uit springt.Zit het eindelijk na 1000 vloeken dan de greep weer vast schroeven en je bent er

mark29

Welke dealer in brabant was je?

Ik heb er zover ik mij kan herinneren 1 keer gezien een megane 3 waarvan deurpaneel handgreep gebroken was.
Dat was van een auto die bij de bandenwissel bij zo n fastfitter was geweest, en die auto omhoog op de brug stond, en de monteur omhoog wilde klimmen, met zn lompe gewicht zich aan die greep omhoog trok. De klant was er niet bepaald blij mee, ze hadden hem vastgekit, geen gezicht. Maar wel netjes aan de klant verteld hoe het kwam.
Waarom sprak ik die klant? Die stond langs de weg met pech, ze hoorde wat geluid met rijden na de bandenwissel, 1 wiel zat niet vast, de wielbouten kwamen los. Je maakt nog eens wat mee langs de weg als je pechhulp verleend.

Owja, wat wilde ik nou zeggen, het komt niet vaak voor inderdaad.
Deurpaneel is niet goedkoop, normaal adviseer ik het niet, maar probeer er maar 1 via marktplaats of de sloop te scoren, scheelt je veel geld, en kwa veiligheid zal het niks uitmaken namelijk, verder ben ik namelijk voorstander van nieuwe onderdelen.

A110

Je hebt het toch over de deurklink om je portier aan de binnenkant te openen??
Deze zijn gewoon los te leveren bij de dealer kosten een paar tientjes.
Als je mij je chassisnummer geeft kan ik wel even kijken welk nummer je moet hebben.
www.jwa-autoservice.nl
www.inwendige-motorreiniging.nl

Clio Hybrid 140

mark29

Gezien de kosten vermoed ik dat hij die opstaande greep bedoelt namelijk, dan zou het een heel paneel worden.

hanz007

Inderdaad was het de deur/handgreep aan de binnenzijde. Uiteindelijk maar door Jansen-Kerres in Nuenen laten maken inclusief compleet nieuw binnenpaneel; €425,-. Blijf het bijzonder vinden dat zoiets kan afbreken bij normaal gebruik. Volgens de dealer was er geen coulance mogelijk voor mijn auto van 2012 maar ik ben toch met de Renault Nederland in de slag gegaan en na wat heen en weer gebel krijg ik toch 30% compensatie van hen. Schrale troost maar toch. De dealer was wel snel; het was binnen twee dagen geregeld en het ziet er weer keurig uit maar dat mag ook wel voor dat bedrag.

MarcN

Bedoelen jullie deze? Deze greep is bij mij gisteren plotseling afgebroken, bij normaal gebruik (het dichttrekken van de deur).

Ik heb even zitten kijken en ik ga een poging doen om er op verschillende punten voorzichtig wat popnagels doorheen te zetten. Hopelijk houd hij het dan weer even vol, want ik vind een heel nieuw deurpaneel voor één onderdeel wel een beetje overdreven. Het lijkt ook gewoon een los en demontabel onderdeel te zijn, of zie ik dat verkeerd?


mark

Het zwarte deel zit normaalgesproken vast aan het deurpaneel. Bij het demonteren van het paneel halen we alleen het grijze kapje los, om bij de torx boutjes te komen.

Dus dat deel zal niet los verkrijgbaar zijn.
Beste is een ander paneel scoren op de sloop.

mark29

Inderdaad wat mark zegt, normaal moet alleen het grijze kapje los.
Je kan proberen, nu alsnog het grijze kapje eraf te halen, je ziet die plasticbusjes waarmee die normaal vast zat.
Deze uitboren, rest van het deurpaneel er ook even vanaf halen, dan boutjes doorheen halen en vast zetten met moertjes aan de binnenkant van de deurpaneel.

Nikk

Ongeacht wat je verlijmt; met een beetje superglue kun je dingen soms super vastlijmen. Klinkt wat goedkoop maar geen optie?
Megane Cc     Tech line     2.0 16v Bleu Crepuscule  Automatic '08
Megane break RXT           1.6 16v Bleu Crepuscule  Automatic '00
Espace           The race    2.0 16v  Gris Titane "02

duckie1098

klinkt misschien stom, maar montagekit is ook mogelijk. Gaat echt muurvast zitten.Heb eens het onderste deel van de kofferbakdeksel van een megane 2 zo gelijmd,rand was afgebroken.zat een dag later echt muurvast.

groetsels,

Ben

MarcN

Bedankt voor de tips allemaal! Uiteindelijk heb ik het plastic gedeelte wat je op de vorige foto nog bovenaan in de deur ziet zitten weer aan de handgreep gelijmd en daarna toch bij mijn idee van popnagels gehouden. De gaatjes bovenaan uitgeboord en onder 2 gaatjes bijgeboord. De torx schroeven heb ik ook nog hergebruikt door er een revet achter te zetten.

Alles voelt weer redelijk stevig aan dus ik hoop dat hij het gaat volhouden zolang ik deze auto nog in mijn bezit heb !-!


MeganeBas

Beetje oud topic, maar voor mij heel actueel :-( l-

Deurgreep aan de binnenkant is aan de onderkant los, aan de bovenkant zit hij nog wel vast.
Kun je de voorzijde van de handgreep (bij mij zwart ipv grijs) gewoon losklikken?
Zet je daar een schroevendraaier tussen om deze los te krijgen?

Ben niet zo handig.. denk vraag eerst eens voordat ik wat doe (en dan spijt heb het niet eerst gechecked te hebben  8)7)

Bedankt alvast!

mark

Ja die moet je ff voorzichtig los wippen met een schroevendraaier.

Triggerhappy


EhPortal 1.39.5 © 2024, WebDev