Advertenties


Yorick's 2002 Coupé Phase 2 [F4R]

Gestart door Yorick, 9 december 2018, 01:09:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Yorick

#15
Weer eens een update van mijn kant.
Inmiddels is de blauwe Mégane opgehaald door Holtrop. Deze stond maar te staan, zelf geen tijd en zin om hier verder iets mee te doen. De wielen zelf verkocht en er zodoende nog wat uitgehaald.

Daarnaast heb ik de veren voor vervangen. Was een flink gedoe met de veerpoten, deze heb ik nog steeds niet vervangen. De nieuwe veerpoten hebben de gaten net niet op de juiste plek. Waarschijnlijk toch weer voor een F3, F5 of F7R. Het blijft kleaute om goede onderdelen voor de F4R te vinden... Afijn. De veerpootlagers hebben een beurt gehad bij Mark en de auto is weer uitgelijnd. Schokbrekers achter vervangen en voor verlagingsveren van HR eronder!

En nog een foto van de plasmatellers, erg blij mee:Zoals jullie kunnen lezen in het andere topic heb ik de radio vervangen en lijkt het probleem van het verspringen van de source opgelost. Hopen dat dat zo blijft.. Best irritant als het opspeelt (opspeelde). De upgrade van radio is ook een fijne. Nu gewoon automatisch Bluetooth verbinding en een goede microfoon ingebouwd.Volgende week APK, denk dat er een paar punten naar voren komen:
- Voorband links loopt langzaam leeg
- Accu wellicht
- Schokbreker bevestiging achter is niet helemaal lekker

Verder hoop ik dat er uit de APK zelf niets komt. De auto rijdt verder prima! Ondanks dat ik weinig rijdt blijft het een pittige Coupé  :sturen:

Yorick

En weer een nieuwe APK. Weinig bijzonders!
- Achterband was beschadigd, vervangen (wist ik)
- Voorband links is nagekeken
- Schokbrekers nagekeken
- Uitlaatklem vervangen
- Achterlichtje

Kunnen we weer een tijdje vooruit!

Yorick

Ondertussen is de accu vervangen (knetterleeg) en heb ik zelf een nieuw raammechanisme gekocht en gemonteerd. Alles gelukt, ben weer trots dat weer iets is gelukt wat ik mezelf tien jaar geleden nooit zag doen. Enige probleempje is nu dat het nieuwe raammechanisme geen palletje had waar het gat van het raam invalt, zodat het raam goed meegaat met het mechanisme. De rubbers waren niet helemaal lekker waardoor het raam in het begin wat bleef haken, maar dat is nu goed. Iemand nog een tip om dit nog even goed te verhelpen zodat het raam 'vast zit' aan het mechanisme zelf? Een tieribje ofzo?

Yorick

Ondanks dat de F4R me veel plezier heeft gegeven, gaat hij de verkoop in. Ik heb een kleine dame gekregen, het burgerlijke leven is begonnen. Ik heb een prachtige Laguna 3 Estate uit 2011 gekocht, mét Isofix  8)7 Dat betekent dat de Mégane me gaat verlaten.

Verschillende mensen vroegen of ik de Mégane niet wilde houden, maar dat vind ik niet nodig. Ondanks de schaarste en de toffe rijeigenschappen gun ik iemand anders dit plezier en hoop ik dat de auto naar iemand gaat die er net zoveel liefhebberij aan over houd als dat ik heb met de Mégane 1 Coupé serie.

Hoe dan ook, hij wordt dus verkocht. Heeft 315xxx gelopen, heeft een verse APK (januari 2022) en heeft een paar aandachtspunten. Raammechanisme bijrijderskant gaat niet echt lekker meer (vervangen kan, zoals je in mijn topic hebt kunnen lezen), ik moet nog met de linkervoorband aan de slag (loopt langzaam leeg) en de binnenverlichting heb ik uitgeschakeld omdat het mechanisme in de bijrijdersdeur niet meer werkt zoals het hoort (gaat constant aan als ik het lampje wel monteer). Los daarvan is en blijft het echt een avontuurlijke auto die zijn onderhoud heeft gehad (kleine beurt zou niet verkeerd zijn) en nog tijden mee kan met dit oersterke blok.

Interesse? Ik hoor het wel. Ik moet nog tijd vrijmaken om de auto netjes op de foto te kunnen zetten.


Yorick

De Coupé is inmiddels verkocht aan een teamgenoot van de voetbal. Hij woont 50 meter verderop, zo kan ik de staat van de F4R mooi nog een beetje in de gaten houden  ;( --


EhPortal 1.39.5 © 2023, WebDev