Advertenties


Vraag over audio instelling

Gestart door Gerrit, 9 november 2004, 11:36:17

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

wess

de ondergrens noem je Low Pass en de boven grens is gewoon je laag crossover punt( zoals robin zei)

dat bedoel je........ zekers

bandpass filtering heb ik ook nog nooit van gehoord in de tijd dat ik licht/geluid technicus ben...

Erik van der Velde

Heel simpel gezegd, je pakt een low pass filter en een high pass filter, die je in elkaar voegd. Zo laat je dus een bepaalde band toe, wat ze band pass noemen.
Zoek maar eens op google o.i.d. dan zal er vast wel het een en ander op vinden hierover.

Erix

Als je al zo lang licht/geluid technicus bent en je hebt er nog nooit van band-pass filtering gehoord... tja, daar kan ik niets aan doen. Maar als een struisvogel bedreigd wordt door een roofdier en hij steekt zijn kop in het zand... dan ziet ie dat roofdier niet meer... maar dat wilt dan nog niet direct zeggen dat er geen roofdier is.

Band-pass is wel degelijk ALLEEN een filtering.

De namen op zich zeggen het eigenlijk al -> Low-pass (laag-doorlaat), High-pass (hoog-doorlaat), Band-pass (band-doorlaat). En dan gaat het dus niet over een autoband ofzo maar een bepaalde bandbreedte.

De manier van filteren is alleen niet altijd hetzelfde. Of dit nou digitaal met een DSP processor, een actief LC circuit, een passief LC circuit of acoustisch gebeurd... het blijven gewoon filteringen.

De tekening van dat zogenaamde Band-pass kastje wat jij liet zien was een filtering van 4e orde op een ACOUSTISCHE manier in plaats van een electronische.

ZX-Audio · the finest audio products around

Robin

Ik weet dat roepen op een car forum , dat je niet lager hoeft dan 45 Hz veel rare blikken geeft.
Maar ik durf de discussie zeker aan. Ik wed dat als het merendeel die nu nog op 30 of zelf 25 zitten naar boven gaan ineens het idee hebben dat alles veel strakker klinkt.
De grootste reden dat in de car audio zo laag word gefilterd is omdat je veel druk op kan bouwen op die manier en dus je SPL omhoog zal gaan. Maar voor de meeste onder ons gaat het er om dat je SQL dus het lekker klinken van het setje. en niet het aantal db's wat er aut de zuto word gepompt.
Als iemand een dagje zijn auto te beschikking stelt kunnen we wellicht het een en ander toepassen , en de verschillen laten horen.

Het bandpas verhaal wat jij bedoelt ken ik wel , gebruikten ze vroeg veel , tegenwoordig word dit appart vermoent (lowpass voor de onderste grens en gebruik je je Xover punt als bovenste grens. Het oude bandpass principe kom je tegenwoordig zelfs op versterkers niet meer tegen.
Zelfs op de nieuwere auto versterkes kun je deze punten al appart ten opzichte van elkaar veranderen. Het bandpass wat ik ken kon alleen in zijn geheel verpaatst worden de waarde tussen laag af en hoog af was dus altijd gelijk.

M.V.G

sebastiaan

ik heb via ebay een portable dvd speler en twee schermpjes aangeschaft.
niets mis mee maar....ik nu heb ik voor de tulpstekkers (rood, wit en geel) een splitsing nodig.
zodat ik dus de twee schermen kan aansluiten.

weet iemand hier ofdat die bestaan?
kan via conrad ed. bedrijven niets vinden.

bvd.

peterachterop

Die bestaan zeker.
Zijn zelfs bij de Mediamarkt verkrijgbaar. Maar als je echte kwaliteit wilt ga dan gewoon naar een car audio zaak.

EhPortal 1.39.5 © 2024, WebDev