Advertenties


Installatie composet + filter

Gestart door bks, 30 juni 2013, 00:58:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bks

Goedenacht inmiddels,

Ik was vanavond bezig om mijn zojuist aangeschafte composet te installeren. (Alpine spg17cs)
De speakers in de deuren waren in mum van tijd gefixed.
De originele tweeters hebben een aparte aansluiting (stekkertje), de nieuwe tweeter heeft alleen een losse kabel.

Nu vraag ik mij af hoe ik een en ander het makkelijkst aan kan sluiten. Ik ga morgen beginnen met het loshalen van het dashboard, om ook wat andere kabels weg te werken.

Vraag 1:
- De ISO stekkers hebben standaard ondersteuning voor 4 speakers. De megane cabrio heeft er 6. Zit er al een soort filter standaard in? (zo ja, waar?) Of worden de kabels gewoon gesplitst?

Vraag 2: Wat is dan de beste plek voor de filter? Ik dacht direct achter de radio in dat gat, om vanaf daar de kabels aan te sluiten. Maar ik zie ook mensen die ze juist in de hoek bij de pedalen en aan de andere kant plaatsen, ter hoogte van de deurspeakers. Iemand hier een advies over of bepaalde ervaring?

Vraag 3:
Heeft iemand nog wat handige tips om (USB) kabels weg te werken achter het dashboard, zodat alleen het uiteinde eruit komt zetten?

Dank alvast!

bks

Ben al druk bezig met bekabeling en zag dat renault de tweeters lekker provisorisch geïnstalleerd heeft. Er zit namelijk gewoon een dubbele kabel in de ISO connector.
Nu zit er op deze kabels natuurlijk te weinig speling om een filter te installeren. Dat betekend een ritje naar de kabelboer binnenkort.

Met hulp van http://autoradioinbouwen.nl/ lukt het ook nog om alles juist aan te sluiten. Ben benieuwd of ik nog tegen nieuwe problemen aanloop, maar so far so good.

Renegade (Mark)

Die dubbele kabel kun je het beste weer ombouwen naar een enkele kabel of, als je het gemakkelijk wilt houden zodat het ooit weer origineel gezet kan worden laat je de kabel van de tweeters nu ongebruikt en tape je deze af.

De kabels van de mid in je deurbakken kun je dan op de filter aansluiten en op het filter de mid en tweeters. Voor het mooiste geluid zou ik trouwens de tweeters niet op de originele plaats zetten maar aan de raamstijlen. De tweeter aan de bestuurderskant wordt dan gericht op het linkeroor van de bijrijder en die van de bijrijderskant op het rechteroor van de bestuurder.

Als het geluid dan te schel of zwak klinkt kun je het kapje van de filter halen en de tweeter met een aantal dB verzwakken of versterken.

Veel succes ! :)

EhPortal 1.39.5 © 2023, WebDev