Advertenties


aanraders voor speakers hoedeplank?

Gestart door kevin degroef, 26 april 2005, 15:45:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kevin degroef

Ik heb sinds vorige week uiteindelijk een nieuwe radio geplaatst een sony cdx-f7750s. Omdat ik toch graag wat hardere muziek wou had ik me bij een lokale shop een speakerset van hertz gekocht (dcx 130), maar zelfs als ik ook maar een klein deel van men volume opzet en de xplod equaliser kies dan maken ze een afgrijselijk dreunend geluid  :'(. ik "veronderstel" dat ze overstuurd worden, en wil dus een nieuwe set kopen waarmee ik het volle vermogen van men radio zeker en vast kan gebruiken. Kan iemand me een set aanraden voor men hoedeplank?

Timo Zuiderduin

volgens mij zijn speakers op zich goed genoeg voor je radio maar staat gewoon je equalizer te zwaar afgesteld!
ik kan eigenlijk maar 1 tip geven,.. koop een versterker + sub.
minder bas op je speakers zetten en de sub gewoon zijn werk laten doen,... kan je zelfs met standaard kartonspeakers een goed geluid in je wagen krijgen.

MB82

Yep, ik gebruik de speakers eigenlijk alleen voor de midden en hoge tonen. De sub is voor de bas.

Robin

xplod eq instelling maar gebruik van bass boost (ongeveer 6 dB) dit is voor een standaard setje een beetje veel te veel.
Ga gewoon , met een cdtje dat je vaak luistert, in je auto zitten en maak een persoonlijke instelling.
Dan is het geluid zoals jij het hebben wilt en klinken je speakers ook nog tof.

Als je echt wilt knallen kom je niet onder een versterker + subwoofer uit.

M.V.G

Gerard Paas

met een goede composet in de deuren heb je naar mijn mening geen speakers in de hoedenplank nodig ( die enkele keer dat er iemand achter in een megane zit )
www.vwauditeamhoogeveen.nl

live starts @ 200+ PK
mijn auto's tot nu toe: Ford escort 1.3 cabrio<>Renault Megane Coupé 1.6<>VW Golf Mk1 1.5c<>VW Golf Mk2 1.6 Tour 10 millionen edition<>VW Golf Mk3 1.8cl<>VW Passat variant 1.8cl<>VW Polo Coupe GT 1.3i

nico

Ik heb zowel voor als in de hoedenplank Magnat composetjes.
Het geluid is voller dan wanneer je ze alleen aan de voorzijde hebt :D

Erix

Weet je wat ik altijd zo vaag vind?! Thuis willen ze allemaal zoveel mogelijk speakers om zich heen hebben in hun surround setjes en in de auto is steeds het advies om het maar bij stereo te houden in plaats van quadrafone. :-\

Natuurlijk is het geluid veel voller als het uit elke hoek van de auto komt. Dan wordt je omringt door je muziek. Velen beginnen dan te zeuren dat het stereobeeld #### wordt maar hier ben ik het niet mee eens. Als je zelf het geluid in je auto verkracht door fase verschuivingen te cre?eren dan lijkt het stereobeeld inderdaad ####. Dit gebeurd nogal snel in een auto omdat de ruimte zo klein is en omdat je zo dicht op de speakers zit. Een ander groot probleem doordat de ruimte zo klein is, is uitdoving. Dit is dan ook in de meeste gevallen de oorzaak dat een audio systeempje in de auto niet mooi speelt.

Zoals altijd heeft elk nadeel ook zijn voordeel :) Ook doordat de ruimte zo klein is heb je enorm veel room-gain, dus Group-Delay's zijn minder erg, het laag wordt voller en je geluid hoeft geen grote afstanden te overbruggen.

Als je zelf slechte ervaringen hebt met quadrafonische luidsprekers in de auto roep dan niet meteen dat zoiets bagger is. Op dat moment heb je immers stiekem zelf gewoon een 'fout' gemaakt in je opstelling. Een oplossing is natuurlijk om jezelf als een struisvogel op te stellen en je achterspeakers maar weg te laten...


Over die XPl?d instellingen en alle andere type boosts, zulke 'tooltjes' ver###### je geluidsignaal pas echt. Zeker als het signaal hierna nog een keer door een versterker versterkt wordt. Je geluidsbeeld wordt voor 70% door het luidspreker systeem bepaald waarbij de behuizing het belangrijkste is. Daarna komen de kantelfrequenties en daarna pas de luidsprekers zelf. Als je muziek dus niet lekker klinkt probeer het dan niet met rare boost-systemen heftiger te laten klinken maar wees eerlijk en zoek het probleem op.
ZX-Audio · the finest audio products around

kevin degroef

bedankt alles sinds voor de hulp  :D  . Volgende week ga ik zien achter een tweede hands rockford fosgate woofer en een sony xs-ht170sn composetje voor vooraan en xs-ht170cn setje voor in de hodeplank. Kwestie van toch nog net dat beetje extra eruit te persen. :)

Timo Zuiderduin

er staan hier via de site ook een aantal hele mooie en goeie composetjes te koop,... kijk even in het aangeboden onderdelen topic!! weet zeker dat er wat moois bij staat!!

EhPortal 1.39.5 © 2024, WebDev