Advertenties


Forum gedrags en omgangsregels

Gestart door Robin, 4 mei 2010, 19:39:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Robin

Taal en leesteken gebruik:
Graag verzoeken wij iedere gebruiker op dit forum zijn/haar berichten op dit forum in het normaal Nederlands te plaatsen. Ook zal er gelet worden op het niet gebruiken van leestekens zoals punten en komma´s. Als wij zien dat iemand zich hier niet aan houd zullen wij het betreffende bericht eenmalig aanpassen en de gebruiker hier via pm op aanspreken.

Wees niet bang dat wij bij elke type fout of afkorting op zullen treden, deze regel is puur om het forum netjes, overzichtelijk en begrijpelijk voor iedere forumgebruiker te houden. Het is tenslotte een forum en niet een vorm van msn/chatbox.  ;)

Nieuw topic:
Denk eerst even na voordat je een nieuwe topic aanmaakt. Misschien is je vraag al eerder gesteld. Het kan ook heel goed zijn dat je antwoord op onze site www.meganeclub.nl te vinden is.
Heb je zomaar wat te vertellen dan is de kans erg groot dat je je bericht bij "Algemene zaken" wel ergens kwijt kunt. Het topic "klets maar raak" is hier een goed voorbeeld van.

Off topic:
Als mensen een serieuze vraag hebben is het zeer storend als die vraag ondersneeuwt door vele berichten die niets met het onderwerp te maken hebben. Het is echt niet erg als er off-topic berichten zijn, maar laat het niet uit de hand lopen.

Zinloze berichten:
In je profiel staat het aantal berichten dat je geplaatst hebt in dit forum. Het forum kent ook een Top 15. Maar er worden echt geen prijzen uitgereikt. Dus ga niet reageren om het reageren zelf. Soms is niets zeggen beter.
Moderators kunnen alle gegevens in je profiel aanpassen dus ook je aantal posts.

Quotes:
Een quote gebruiken kan erg handig zijn. Zeker als je hiermee off-topic gaat. Maar een quote is niet echt nodig als je vrijwel direct reageert op een bericht. Als je wilt quoten op een groot bericht, pas dan de tekst aan en haal er uit wat niet ter zake doet. En verwijder sowieso de foto's uit een quote als die er niet toe doen.

Project pagina's:
Om de project pagina's duidelijk en overzichtelijk te houden, wordt je verzocht om bij elke update een foto ter illustratie te gebruiken. Updates zijn bedoeld om je toekomstige plannen of huidige ontwikkelingen te showen aan andere leden. Voor alle overige berichten met betrekking tot je auto word je verzocht gebruik te maken van andere onderdelen van ons forum (bijvoorbeeld 'ik heb iets nieuws gekocht/gemonteerd' of 'klets maar raak' onder het kopje 'algemene zaken')

Foto's:
Er zijn enkele topics waar erg veel foto's in staan. Omdat het forum 15 berichten op 1 pagina zet kunnen deze pagina's erg lang worden wanneer je 20 foto's in 1 bericht zet. Probeer daarom je berichten te beperken tot 4 à 5 foto's en verspreid de foto's over meerdere berichten.

Te Koop:
Voor de verkopende partij is dit een serieus board. Ga hier niet reageren als je niet geïnteresseerd bent in het aanbod. Het is aan de verkopende partij zelf te bepalen wat hij voor zijn auto of onderdeel vraagt. De verkoper is niet altijd een clublid en kan dus uit je naam niet opmaken of je echt geïnteresseerd bent. Vragen om foto's terwijl je niet van plan bent om het gebodene te kopen werkt misleidend voor hem.
Alle reacties bij "te koop" waarvan wij denken dat ze overbodig zijn vallen in de categorie "zinloze berichten" en zullen worden verwijderd.

Avatars:
Zowel VIP-leden als forumleden hebben de mogelijkheid om een avatar (foto bij je naam) te plaatsen.
Je kunt hiervoor kiezen uit de lijst die je vind bij het instellen van je profiel.

Je kunt een foto van je eigen Mégane als avatar hebben als je deze foto ergens op het internet heb staan.
Let erop dat je foto niet groter dan 150 pix breed is.

Heb je geen mogelijk om zelf een foto ergens op het internet te plaatsen dan kun via de link "foto uploaden" in het forum menu je avatar uploaden en in je profiel plaatsen.

Het wordt ten zeerste gewaardeerd als je een Mégane gerelateerde foto gebruikt. Tip: heb je geen Mégane meer? Plaats dan een foto van je oude Mégane.

Let op:
Alleen "statische" avatars zijn toegestaan, dus geen bewegende, flitsende gif animaties.

Handige tips:
•Respecteer elkaar.
•Als iets je niet aanstaat, tel dan eerst tot 10. Laat je niet leiden door emoties.
•Lees eerst je bericht nog eens door voordat je op "post" drukt. De "preview" functie is hier een handig hulpmiddel bij.
Ten slotte:
Het forum heeft slechts enkele "politieagenten". De moderators zijn de enigen die in dit forum preventief en correctief optreden. Dus als je iets ziet in het forum wat je niet bevalt of waar je denkt dat een opmerking van een moderator noodzakelijk is, meldt dit dan aan ons. Wij zien zelf niet altijd alles, maar het is niet de bedoeling om dan zelf als moderator op te treden. Gebruik dan rechtsonder het bericht de link: Meld dit bericht aan de moderator.

Deze gedragsregels maken nu ook deel uit van de gebruikersovereenkomst waar je mee instemt bij het registreren voor dit forum.

Voor alle reeds geregistreerde leden geldt dat deze gedragsregels met onmiddellijke ingang van toepassing zijn als aanvulling op de door jullie reeds mee ingestemde overeenkomst.

Deze eenvoudige huisregels kunnen altijd door ons aangepast worden als mocht blijken dat dit nodig is. Bij eventuele toevoegingen of wijzigingen zullen wij hiervan in deze topic melding maken.


Het Moderatorteam
Seat Leon 1.8 20VT Topsport | 246PK / 380NM