Wie weet wanneer de turbo van een megane op is.
Ik heb een megane 1.9 dci van 2003 op de teller staat 215000 km. Bij 3000 toeren begint hij te fluiten en hij trekt niet op, ben bij de dealer geweest zij dat het normaal was en heb de druk voeler laten vervangen. Laatst weer geweest bij de dealer mij werdt verteld dat de turbo stuk is. wat is verstandig een gebruikte kopen of een gereviseerde turbo kopen. op ebay heb je een Engelse bedrijf die turbo's verkoopt wie heeft er ervaring mee.
alvast bedankt.
mijn pa zit bij de opc-powerclub en die hebben ook allemaal turbo, die halen ze ook uit engeland vandaan en schijnen erg goed te zijn..!
Ligt er geen slang los of is je intercooler niet kapot/lek.
Gr. Jeroen
Waar komt het gefluit vandaan als ik vragen mag? Zou eerst ook kijken of er niets lek is in het inlaat gedeelte.
hoi allemaal,
de renault dealer in amsterdam heeft er 2 keer nageken en kwam tot conclusie dat de turbo kapot is hij zij dat er olie zat in de intercooler. Ik ben naar verschillende garages geweest de een zegt je motor is op de andere zegt je turbo is op. vandaag zag ik als ik op de gaspedaal indrukte en toeren ging maken dat er veel zwarte rook uitkwam. en bij de oliepijl als ik de dop uithaalde kwam er stoom uit.
Als iemand ervaring mee heeft graag reactie.
Wanhopig!!!!!!!!!!!!!!!
alvast bedankt iedereen.
turbo stuk,gewoon een nieuwe kopen
Inderdaad dit is een overleden turbo. Helaas.
bij mij was het vandaag ook zover, turbo overleden.
1.9 diesel 120pk met 150.000km
Iemand wat tips waar je goedkoop een turbotje kunt scoren?
En waar zijn ze allemaal van uitwisselbaar?
Waarom moet het nu allemaal goedkoop zijn?
Een turbo is een vrij complex apparaat wat met zeer fijne techniek werkt. En even een turbo vervangen doe je niet zomaar. Daar zitten toch wel wat uurtje's arbeid in. Dus je koopt een goedkope turbo zet hem erop na een paar uur sleutelen en binnen no-time is hij weer versleten.
Het blijft niet alleen bij een turbo. Er wodt zeker geadviseerd om de olie aanvoer leiding te vervangen en de olie retourleiding mee te vervangen. Dan heb je nog het verhaal intercooler. Als deze vol zit met olie dan is het zeer raadzaam om deze dus ook te vervangen.
Je moet er toch niet aan denken dat je net alles vervangen hebt en je intercooler hebt laten zitten en dat er dan olie vanuit je intercooler naar je inlaat gaat waardoor je motor op hol slaat.
Mijn advies is dus wil je nog een tijd met je auto rijden zorg dan dat je een turbo koopt bij een goed gerenomeerd bedrijf waar je zeker garantie op krijgt. En zorg dat je alle leidingen goed schoonmaakt cq vervangt.
Gr. Jeroen
Turbo hoet in baarn leverd redelijk geprijsde turbo's... en zoals heroën aangeeft denk ook aan de olie aan en afvoer!!!
En pas op dat je hem niet meteen weer stuk draait omdat de smering er nog niet is of omdat er nog een beetje olie mee komt waar door de motor kort stondig op hol slaat want dan is het meteen weg turbo!!!
ik wil zoiezo de intercooler, olie toe en retour leiding en aanzuigbuizen mee vervangen.
En met een goedkope turbo bedoel ik ook een goede gereviceerde of nieuwe,
maar het kan zo per bedrijf wat schelen, dus het schaat toch nooit om het hier te vragen?
En ik vind 1000 euro arbeid gewoon veel geld, dus als het met hulp van wat bevriende (renault)
monteurs kan, waarom niet?
dan kunnen zei toch ook de turbo leveren?
Maargoed,dat inderdaad mee vervangen of schoonmaken en je olie en oliefilter ook vervangen.
Als turbo erop zit eerst rond starten zonder dat deze aanslaat(dus ergens een stekker eraf en daarna er op klikken en starten en dan een half uur stationair laten draaien soms een klein beetje gas geven.
hoi allemaal,
Het was toch de turbo die stuk was de mechanisme die de turbo opende en dicht deed was stuk. Ik heb een nieuwe turbo op laten zetten, de turbo was 560 euro. De leidingen en de intercooler zijn schoongemaakt en olie en oliefilter vervangen op dit moment doet gaat het goed. Dit geintje heeft me 850 euro gekost, de dealer vroeg me 1800 euro om het te repareren. Ik ben veel garages geweest en als ik het had over renault dan kreeg ik te horen dat het hoofpijn auto's zijn, Graag wil ik van jullie weten hoe jullie daar tegen overstaan.
heb je het nu zelf gedaan(850 euro) of door een dealer laten doen. Ik vind de kosten van de turbo nog relatief laag. Had het hoge verwacht.
En Renault hoofdpijnauto's zeggen ze denk ik over elke automerk. Renault staat er natuurlijk nog steeds bekend om dat ze slechte elektronica hebben maargoed...dat is niet bij elke renault. Maar over het algemeen is Renault volgens mij niet zo slecht
Renault heeft met de laguna II de eerste jaren geen goede indruk achtergelaten kwa betrauwbaarheid van de auto en daardoor heeft heel nederland/europa al gezegd dat de rest dan ook maar niks is.De megane II heeft in het begin ook een paar kleine dingetjes gehad (2003/2004),waarvan je als klant zou kunnen denken:jammer dat daar net niet meer aandacht aan was besteed.
Verder Espace rijden is altijd al duurder geweest.
Maar voor de rest gezien heeft een Renault echt niet meer problemen dan een ander merk.
Want voor een turbo staat officeel dat maar rind de 150000km meegaat!
Over merken zoals Audi BMW en MErcedes hoor je de slechte dingen niet zo gauw want dat wordt achter gesloten deuren gehouden,nou ik ken mensen die daar werken en die hebben nog wel meer shit gezien als bij Renault,van vw passats en a 6e n waar ze zelfs bij de importeur er lang over doen om een storing te vinden(op nieuwe auto"s!!),en mercedes waar onderblokken en zo kapot gaan en vroeg roesten(eserie model rond 2000).Voor merken als vw en peugeot etc. daar vallen ook de ramen naar beneden en zelfs toyota met veel olieverbruik svhokbreker problemen achter etc.
Fiat en Alfa zijn kwa electronica een van de zwakste.
De focus vorige serie heeft hier ook veel problemen mee gehad.
En zo kan ik wel nog even doorgaan maar het is ook zo van de Renault rijden er ontzettend veel auto's op de weg dus ja logisch dat je daar dan ook meer over hoord,als auto's die stukken monder verkocht worden.(en van die kant wordt het dan weer niet bekeken door anderen en dat vind ik altijd weer jammer)
Ik ben het helemaal met Matthew eens.
Ik heb voordat ik bij Renault begon 11 jaar bij Peugeot gewerkt. Daar heb ik ook veel problemen gezien.
Daarbij komt nog bij dat Renault een veel gebruikte lease-auto is. En lease-auto's worden over het algemeen anders gebruikt dan een eigen auto. Daardoor komen er natuurlijk ook veel problemen.
Voorbeeld: Als je met koude motor gelijk wegblaast dan houdt een turbo het inderdaad niet lang vol. Dit is niet alleen bij het merk Renault maar elk merk heeft hier last van.
Een motor met turbo moet je rustig warm rijden en ook weer rustig af laten koelen hierdoor is de thermische belasting van het materiaal minder en gaat alles veel langer mee. Daarbij komt ook bij dat de auto op tijd zijn onderhoudsbeurt krijgt.
Gr. Jeroen
Renault heeft vanaf 2004 de garantie claims met ruim 50% zien dalen en het daalt nog steeds verder, neem maar eens een kijkje in de adac test (duitsland) dan zie je de grote stappen voorwaarts al bij de clio III en de modus...
En de garantie claims dalen steeds verder!!!
wat voor olie word er nou aangeraden voor de 1.9 dci-tjes?
ik lees soms 5w40, dan weer 10w40 en volsynteet en halfsynteet.
Er is schijnbaar dus een wijzeging geweest omdat ze zo snel kapot liepen door
verkeerde olie.
En kun je op zo'n diesel ook een turbo-timer zetten?
Doordat je de motor kunt laten lopen zonder kaart zal het met de startonderbreker
wel werken lijkt me.
Olie die Renault voor schrijft is 5w40 half syntheet en een volsyntheet is altijd beter.
Voor diesels met roetfilter moet er 5w30 vol syntheet olie in!
Een turbo timer weet ik niet of dat gaat lukken met de multiplex netwerk van tegenwoordig.
Bij mij hebben ze er bij de laatste beurt 10W40 van kroon in gegooid.
Op de site van kroon wordt zowel 5w40 als 10w40 aangegeven als mogelijke olie.
Moet ik het gauw laten vervangen door 5w40?
Hieronder een verhaal wat ik al meer heb neergezet op dit forum over de viscositeit en het gebruik van olie bij Renault.
Het eerste cijfer van de viscositeitaanduidi ng kan eigenlijk niet te laag zijn; een 5W/40 olie is per definitie ook een 10W/40, en een 15W/40. Het verschil tussen een 5W/.., een 10W/.. en een 15W/.. is immers dat de startviscositeit is bepaald bij respectievelijk 25, 20 en 15 graden onder nul. Een 5W/40 olie van een nette fabrikant voldoet volkomen aan de specificaties van een 10W/40 of een 15W/40.
Nu zit het bij Renault als volgt.
In bijna alle motoren gaat 10W40 dit is een half synthetische olie en voldoet prima.
In bepaalde motoren gaat 5W40 en dit is een vol synthetische olie en wordt toegepast bij motoren die veel vermogen hebben of moeten leveren zoals turbo benzine motoren.
Dan gebruikt Renault ook nog 5W30 vol syntethische olie dit is speciaal voor de dieselmotoren met een roetfilter.
Wat is half synthetische olie?
Half-synthetische olie
Dit type motorolie combineert een groot deel van de voordelen van een synthetische motorolie tegen een aantrekkelijke prijs.
Wat is (vol) synthetische olie?
Synthetische olie
Deze olie wordt geproduceerd in een volledig beheerst proces zodat de eigenschappen van de olie vooraf bepaald kunnen worden. De viscositeit blijft over een groot temperatuurgebied vrijwel constant. De nadelen van minerale olie zijn verdwenen omdat de olie niet is gebaseerd op die minerale olie.
Voordelen van synthetische olie zijn:
Een synthetische motorolie kan door de sterke smeerfilm dunner zijn, waardoor er minder weerstand in de motor optreedt en daardoor wordt het brandstofverbruik gunstig beïnvloed;
Doordat een synthetische motorolie door de sterke smeerfilm dunner kan zijn, zal de olie bij de koude start sneller toevloeien naar de te smeren onderdelen, waardoor de motorslijtage sterk vermindert;
De olie veroudert minder snel door gebruik;
Het grote schoonhoudende vermogen van synthetische olie. Door veel geringere vuilafzetting blijft de motor langer in goede staat;
Synthetische olie is thermisch stabieler . Dit betekent dat de olie langer en beter tegen zware belasting is opgewassen . Synthetische olie is bijgevolg uitstekend geschikt voor extremere belastingscondities;
Door geringere wrijving een lager brandstofverbruik (zo'n 3 %);
De slijtage bij koude start wordt zoveel mogelijk beperkt. Doordat synthetische olie ook bij lage temperaturen dun blijft, bereikt de olie direct bij de start ook de cilinderkop. Ook zal er hierdoor minder lawaai zijn in een motor met hydraulisch bediende kleppen.
Doordat synthetische olie minder makkelijk verdampt bij de hoge temperaturen in de motor zal het olieverbruik verminderen.
Er zijn ook weer verschillen in synthetische oliën namelijk:
Olie op basis van polyglycol.
Deze is niet mengbaar met minerale olie (vlokvorming).
Deze kan verf oplossen.
Deze kan pakkingen aantasten (dus zeker weten dat de pakkingen geschikt zijn voor dit type olie).
Olie op basis van poly(alpha)olefin.
Deze is mengbaar met minerale olie.
Deze tast pakkingen niet aan.
Deze olie is gebaseerd op minerale olie die onder hoge druk en op hoge temperatuur ontdaan wordt van onverzadigde koolwaterstoffen. Dit gebeurt m.b.v. waterstof en katalysatoren. Na dit proces ontstaat een stabielere olie die beter tegen hoge temperaturen bestand is en die een betere viscositeitsindex heeft.
Dus je kan concluderen uit het hierboven vermelde verhaal dat het niet uitmaakt wat voor olie erin gaat als je maar geen vol synthetische olie bij half synthetische olie gooit want dan wordt het stroop dit word ook wel gummen genoemd (spreek uit ervaring) en zal de motor helemaal niet meer starten of kapot gaan.
Zonodig even het instructieboekje raadplegen daar staat het allemaal in beschreven. Ook welke klasse olie.
Bij jou motor, 1.9 DCi doen wij 10W40 zonder problemen, maar er kan dus ook gewoon 5W40 in.
Gr. Jeroen
Mooi geschreven en erg duidelijk!!! !-!
Heey Jeroen,
Bedankt voor je reply...
Welk merk en type olie gooien Renault dealers/specialisten in een 120 pk dCi?
De auto is ex-lease en dealer onderhouden.
Er zit nu Emperol (halfsynt.) en heen en weer wisselen tussen half en volsyntheet lijkt
me ook niet zo bevorderlijk voor de motor (er blijven toch wel restjes achter)
/Rolf
Dealers doen Elf olie of Shell helix
Als ik het goed heb is dat de 1.9 DCi.
Daar doen wij 10W40 half synthetische olie van ELF in. Nog geen problemen mee gehad.
Wij gebruiken alleen maar olie van ELF.
Gr. Jeroen
hoi jeroen,
Zo te zien weet je veel van olie graag wil ik je wat vragen.
ik koop voor mijn andere auto shell helix 5w40 dat kost 11.50 per liter ex. btw en voor mijn megane gebruik castrol 10w40 en dat kost 25.00 per 5 liter. hoe komt dat de prijzen zo veel uit elkaar liggen.
Eerlijk gezegd weet ik niks van olie. Dit is gewoon te vinden op internet.
Het prijsverschil ligt waarschijnlijk in de kwaliteit van de olie.
Als ik jou was zou ik eens google'n en je antwoord vind je vast wel.
Gr. Jeroen
(http://www.niebekwaom.nl/gallery/albums/Upload_Album/27062009791_G.sized.jpg)
Met pijn in m'n hart heb ik m'n turbo vervangen door een nieuwe originele.
Voor de vw motoren is er heel veel op internet te vinden over grotere turbo's/
motoropbouw-projecten en dergelijke perikelen.
Weet iemand of er voor Renault ook site's zijn te vinden waar dergelijke dingen
besproken worden, of zijn de renault motoren hier gewoon niet voor geschikt?
Vaak niet geschikt maar er is wel ergens een turbo zaak maar dan moet ik morgen even op het werk kijken.
Verder voor de olie ja shell maakt goeie olie maar kent de prijzen ook.(wij gebruiken ook shell).
Maar castrol olie heb je ook weer veel verschillende soorten in maar is over het algemeen ook geen slechte olie.(wordt volgens mij vaak voor motoren gebruikt).
dan ben jij goedkoper uit die van mij ging kapot boven de 150000 km renault heeft aangegeven dat dit probleem bij bj 2003 een euvel is en zegt turbo's die kapot gaan onder de 150000km zit een coulance regeling op waar ik geen gebruik van kon maken helaas du universeel garage opgezocht 1200 euro.
Citaat van: oubaida op 13 juni 2009, 22:08:42
hoi allemaal,
Het was toch de turbo die stuk was de mechanisme die de turbo opende en dicht deed was stuk. Ik heb een nieuwe turbo op laten zetten, de turbo was 560 euro. De leidingen en de intercooler zijn schoongemaakt en olie en oliefilter vervangen op dit moment doet gaat het goed. Dit geintje heeft me 850 euro gekost, de dealer vroeg me 1800 euro om het te repareren. Ik ben veel garages geweest en als ik het had over renault dan kreeg ik te horen dat het hoofpijn auto's zijn, Graag wil ik van jullie weten hoe jullie daar tegen overstaan.
Ik vind 150000 km voor een turbo eerlijk gezegd weinig.
Maar dat ligt ook sterk aan hoe je er mee omgaat natuurlijk.